ZATVOREN 13. F=M!


Festival jednakih mogućnosti, kojega je organiziralo već 13. puta za redom, Društvo tjelesnih invalida, okupio je brojnu publiku u tri dana bogatog programa. Nema građanina koji nije bar na tren zastao da pogleda što se sve izvodilo na glavnom zagrebačkom Trgu i da uživa u programu. I ove godine, festival je pokazao da osobe s invaliditetom žive s nama i da čine bitan segment svakoga društva.

Osobe s invaliditetom trebaju imati ista prava i obveze kao i svi drugi građani, a jednake mogućnosti trebaju im se osigurati kroz čitavu godinu. Program koji svake godine pripreme osobe s invaliditetom treba svakako pogledati, njihov stvaralački potencijal i kreativne sposobnosti vrijedne su pažnje. Festival je iznimno važan događaj jer se na njemu možemo upoznati sa svim onime što rade osobe s invaliditetom, a nedovoljno je poznato široj javnosti. Također, razvijamo svijest o potrebama osobama s invaliditetom i potičemo njihovu integraciju u redoviti život i rad. Ovaj festival za osobe s invaliditetom znači puno; svaka podrška koju su primili, bilo da je od volontera ili građana, tjera ih da se trude i dalje te da pokažu svima koliko su sposobni i vrijedni.

Organizacijski tim 13. Festivala jednakih mogućnosti činilo je preko 190 volontera i organizatora koji su svojom osobnošću i volonterskim radom pridonijeli jedinstvenoj javnoj manifestaciji te su uz dobru zabavu stekli korisna iskustva i nova prijateljstva. Vedri volonteri svojom su pozitivnom energijom i vedrinom, zaista bili srce festivala i bez njih i organizatora ovaj projekt ne bi bio moguć. Radeći u smjenama ili po cijeli dan, uživali su u bogatom programu, bili desna ruka svojim skupinama, sklapali su nova prijateljstva širom zemlje i inozemstva te su napunili svoje srce novom nadom za činjenjem dobrih djela. Bez obzira na vremenske prilike, svojom dobrotom, vrijednim radom, toplinom i dobrim raspoloženjem, oživjeli su cjelokupni program i u festival unijeli svaki dio sebe.

Na zatvaranju festivala, u četvrtak 29. svibnja, nastupili su Bojan Jambrošić&Otkazani let koji su napravili pravi show, okupili mnoštvo publike te rasplesali male i velike. Vrijedni volonteri za sam kraj prezentirali su svoju koreografiju koju su marljivo uvježbavali na edukacijama te su pomoću brojnih usklika i navijanja koja su doprla iz publike, uvidjeli kako je njihovo uloženo vrijeme zaista vrijedno te za sam kraj svaki od njih je obećao da se ponovno vraća na Festival i druge godine.



Zato, tko nije mogao posjetiti F=M ove godine, sada je pravo vrijeme da planira svoj dolazak sljedeće godine! Mi ćemo biti tamo. 
                                                                              
                                                                               Andreja Đurđina