Proslavimo međunarodni dan osoba s invaliditetom!



U organizaciji ustanove URIHO, u ponedjeljak, 2.cprosinca 2013. održat će se proslava i obilježavanje Dana ustanove URIHO i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Proslava na kojoj su svi dobrodošli, zanimljivog programa i sadržaja, održat će se u KD Vatroslava Lisinskog.





Program će započeti izložbom radova u 15:00 sati koja će za posjetitelje biti otvorena do 20:00 sati. U popodnevnim satima od 16:15-17:30 održat će se okrugli stol na kojem će tema biti „Različiti oblici ulaska osoba s invaliditetom u svijet rada“. Za sve ljubitelje glazbe priprema se humanitarni koncert te dodjela povelja i priznanja zaslužnim institucijama i osobama (18:00-20:00).

Za one koji ne znaju, URIHO je ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Glavni cilj ustanove je zaštita osoba s invaliditetom, stvaranje uvjeta za njihovo osposobljavanje i zapošljavanje. Ustanova smatra kako je upravo to obveza svakog civiliziranog društva. Pod ovim imenom ustanova posluje od 1996., a u travnju 2009. otvoren je Radni centar i kao takav prvi u Hrvatskoj. Radni centar predstavlja novi oblik rada s invalidnom populacijom, a osnovna je uloga priprema osoba s invaliditetom za svijet rada.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca je dan međunarodnog poštivanja promoviran od strane Ujedinjenih naroda od 1998. godine. Povijest međunarodnog dana osoba s invaliditetom potječe iz davne 1956. godine. Dana 8. kolovoza 1956. godine u rudniku ugljena Bois du Casier u Belgiji planuo je požar u kojem su stradala 262 rudara. Ta se nesreća pamti kao rudarska nesreća s najvećim brojem ljudskih žrtava u nekom rudniku ugljena. U spomen na taj događaj određeno je i obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.




Članovi tima Mogu sve prisustvovat će ovom događaju i podijeliti s Vama dojmove!

Tea Hukić