Radionice plesne integracije



Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta (IMRC)  je grupa plesača različitih tjelesnih datosti koji dolaze iz različitih plesnih praksi i edukatorskih sustava, a zajednički žele produbiti svoje razumijevanje kretanja i plesa, te nizom izvedbi i radionica podijeliti to iskustvo s drugima. Pozvani su plesači, izvođači i sve zainteresirane osobe sa i bez tjelesnog invaliditeta.

Kolektiv IMRC osnovan je kao izvedbeni centar Radionice plesne integracije koja djeluje pri Zagrebačkom plesnom centru od 2012. pod vodstvom Ive Nerine Sibile i Amele Pašalić. Članovi IMRC-a su Tatjana Vukadinović, Nerea Lasić, Slađan Livnjak i Nikola Orešković te Iva Nerina Sibila, inicijatorica i facilitatorica kolektiva.


IMRC je grupa plesača koji imaju dugogodišnje iskustvo, a dolaze iz različitih plesnih žanrova, tjelesnih praksi i edukatorskih sustava. Zajedničkim radom žele produbiti svoje razumijevanje suštine kretanja, izvedbe i komunikativnosti plesa. Radionica IMRC-a namijenjena je svima zainteresiranima za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo, a koji imaju 16 ili više godina. Gornja granica ne postoji.

Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije. IMRC poziva plesače, izvođače i zaljubljenike u pokret, one sa i one bez teškoća u kretanju i tjelesnog invaliditeta na radionicu koja će se održati 22. i 23.2.2014. te da im se na taj način pridruže u plesu koji je prilagođen i namijenjen svim tijelima.




Tea Hukić