Drugo lice invalidnosti: Internet stranica za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Cilj nove web platforme pod nazivom „Drugo lice invalidnosti“ jest želja da se unaprijede mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom prvenstveno tako da se što više motiviraju poslodavci za zapošljavanje uz pružanje podrške osobama s invaliditetom na slobodnom tržištu rada.

Web platforma je realizirana u sklopu istoimenog projekta čija je svrha potaknuti sve osobe s invaliditetom da izađu na tržište rada, ali i da se poslodavcima promijeni percepcija gledanja na osobe s invaliditetom kao na građane drugog reda.

Na predstavljenoj platformi, osobe s invaliditetom mogu stavljati svoje životopise te kratke video uratke o svom životu, a poslodavci imaju mogućnost da na jednom mjestu pregledaju sve poslovne profile te da kroz kratke filmiće uvide njihovu funkcionalnost i maknu postojeće predrasude o invaliditetu. 

“Zapravo većina ljudi, pa čak i naši bližnji, obično kod osobe s invaliditetom vide samo njezin invaliditet i ne očekuju puno od nje. Nažalost i osobe s invaliditetom vrlo brzo prihvate stav okoline i društva kao istinu i prestanu se truditi dokazati suprotno. Naša platforma daje im mogućnost da svoje živote potpuno promjene, postanu POBJEDNICI koji žive punim plućima, aktivno sudjeluju u rješavanju svih društvenih problema, rušenju svih barijera i predrasuda, same zarađuju svojim radom radeći posao koji vole, ne oviseći više o državi ili svojim bližnjima.”, poručuju pokretači projekta.

Veoma važna činjenica jest da će platforma kroz forume služiti za direktnu komunikaciju između poslodavaca i osoba s invaliditetom, a također se nudi prilika i članovima obitelji osoba s invaliditetom, poslodavcima, političarima i javnim osobama da razmjene međusobna iskustva i stavove. 

Zato, pozivamo Vas da se pridružite stranici: www.drugo-lice-invalidnosti.org 
Potrebno se prijaviti na forum, a to se može učiniti i direktno preko Facebooka. 
                                                                                   
                                                                                                                        Andreja Đurđina