Igralište za djecu s posebnim potrebama na Bundeku

Često osnovne infrastrukture grada nisu prilagođene djeci s posebnim potrebama, međutim na istočnoj strani Bundeka postoji igralište za djecu s teškoćama u razvoju.  Ideja je potekla  iz želje da se djeci s poteškoćama omogući prostor koji inspirira i potiče njihov osjećaj za avanturu, jer i pedagozi kažu da djeca najbolje uče kroz igru i otkrivanje.


Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zrinjevac - odgovorna za projektiranje, uređenje i održavanje javnih zelenih površina i dječjih igrališta – stvorila je ideju o uređenju igrališta za djecu s teškoćama u razvoju.  – Igralište je u cijelosti naš projekt, od ideje do realizacije, i potpuno je opremljeno prema EU standardima. Od sprava tu se nalazi specijalni vrtuljak i ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima. I ostale sprave također su prilagođene djeci s poteškoćama u kretanju, priopćili su iz Zrinjevca.

Ideja za izgradnju igrališta potekla je iz želje da se djeci s poteškoćama omogući prostor koji ih potiče na igru te stvara osjećaj uzbuđenja i avanture.  Iako društvo često zanemaruje potrebe onih kojima to je najpotrebnije, ovo je svijetli primjer  koji treba potaknuti na što više ovakvih projekata u našoj okolini.


Maja Lena Lopatny