Nalazi Michaela Schumachera su ukradeni?!


Neki dan smo pisali o tome da će Michael Schumacher biti osoba s invaliditetom do kraja života koji će uvijek ovisiti o pomoći drugih ljudi, a sada slijedi šokantna vijest koja se širi medijima poput munje, a to je da su Michaelovi liječnički nalazi ukradeni.

 

Navodno, nepoznati ponuditelj pokušava prodati na internetu liječničku dokumentaciju za koju tvrdi da je Schumacherova. Nalazi se nude što boljem ponuđaču. Iako se ne zna da li je dokumentacija autentična, Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm potvrdila je da su nalazi ukradeni. Krađa je prijavljena i vlastima koje su obaviještene o cjelokupnoj situaciji i koje poduzimaju sve potrebne mjere. 

Ukoliko netko objavi sadržaj ukradenih Schumacherovih kartona, za njega slijede teške sankcije.  Slučaj neće nikako proći bez tužbe jer je sadržaj liječničke dokumentacije strogo privatan i povjerljiv te on ne smije izaći u javnost ni pod koju cijenu. Ako se to kojim slučajem dogodi, pokrenuti će se kaznena prijava i tužba za naknadu štete protiv svih osoba koje objave podatke ili samo spomenu taj medicinski karton.  

Već nekoliko dana ukradeni dokumenti i podaci se nude na prodaju. Zbog toga je uslijedilo upozorenje da policijske službe već rade na tom slučaju uz podsjetnik da su kupovina i objavljivanje takvih dokumenata strogo zabranjeni. Međutim, još nije jasno da li je riječ o liječničkoj dokumentaciji iz bolnice u Grenobleu u Francuskoj ili iz bolnice iz grada Laussanne u Švicarskoj. Jedino je sigurno, a to je da je žalosno vidjeti na što su sve ljudi spremni. 

                                                                                         Andreja Đurđina