Festival sporta osoba s invaliditetom


Jučer je počeo Festival sporta osoba s invaliditetom u Rijeci u sklopu projekta „IRIS – Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije“ koji će se održati do 25. siječnja na različitim sportskim lokalitetima: Dvorani Zamet, OŠ Gornja Vežica, Bazenu Kantrida te Jahalištu „Draška dolina“.

Na Festivali će biti demonstriran praktični prikaz treninga stolnog tenisa za osobe s invaliditetom, stručni prikaz treninga atletike za OSI, praktični prikaz treninga plivanja, trening boćanja za OSI, boćanje i tenis u kolicima te teorijska i praktična demonstracija jahanja OSI.

„Projekt IRIS za cilj ima potaknuti mlade osobe da se što ranije počnu baviti sportom te ujedno dugoročno poboljšati integraciju djece s teškoćama u razvoju u ranim fazama života“, istaknuo je  Luka Dobrović, stručni suradnik na projektu, ističući kako je rano djetinjstvo pravo vrijeme za integraciju korištenjem sportskih aktivnosti, čime se poboljšava kvaliteta života djece, ali i života njihovih obitelji i lokalne zajednice u kojoj žive.


 „Riječki sportski savez i Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke uložili su značajan trud u ovaj projekt. Njime će se učitelji, odgajatelji i treneri približiti radu s najmlađima i ovo je prvi korak prema njihovom što boljem osposobljavanju. Već sada postoji potrebna infrastruktura, kvalitetne udruge i osobe koje zajedno rade na povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom“, dodao je Igor Načinović, pročelnik odjela gradske uprave grada Rijeke za sport i tehničku kulturu.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže Festivalu!Anja Mihaljević