USKA na svečanosti predstavljanja fondova za organizacije civilnog društva

Predstavnici udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije sudjelovali su na svečanosti predstavljanja fonda za organizacije civilnoga društva u sklopu Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške održanoj u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu.


Govorilo se o mogućnostima povlačenja sredstava iz fondova putem projekata, o dobrobitima koje pružaju međunarodni partneri na projektima, programskim područjima od interesa za financiranje kao i sredstvima koja su na raspolaganju udrugama civilnog društva u narednom razdoblju.

Tajnik USKA-e Mirsad Bećirović se posebno osvrnuo na problematiku diskriminacije u sportu osoba s invaliditetom obzirom, da je anti diskriminacija u sportu za OSI također jedno od područja interesa za financiranje putem fondova.


Bećirović i koordinatorica Romija Radočaj Naglić sudjelovali su na svečanosti uz predstavnika veleposlanstva Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Erika Frimannsluda Bredea te su uz njih govorili i Michael Lednova iz Ureda za financijske mehanizme, Lillian Solheim iz Norveškog helsinškog odbora i Cvjetana Plavša – Matić iz Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva.

Sve prezentacije i informacije vezane za financiranje putem navedenih fondova biti će dostupne na internetskim stranicama Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Anja Mihaljević