ODRŽANA "RADOST NA DOBRI"

Međunarodna humanitarna likovna kolonija "Radost na Dobri" održala se 12. i 13. travnja 2014. godine u Novigradu na Dobri. Ostvaren je ukupan prihod od 3000 kuna.


U organizaciji Udruge osoba s amputacijom udova grada Zagreba i Zagrebačke županije održalo se dvodnevno druženje u hotelu "Amarilis na Dobri s ciljem socijaliziranja osoba s amputiranim udovima i pružanjem što većih moguć"nosti i kvalitetniji društveni život.

Sudjelovalo je 70 sudionika, od toga 55 slikara i 15 članova udruge "Vrijedne ruke" iz Vinkovaca. Od 129 kreiranih radova dio je pripao hotelu "Amarilis", suorganizatorima, ostali radovi su ili prodani ili podijeljeni na tomboli. Ostatak radova je izložen na otvorenoj prodajnoj izložbi radova u knjižnici u Sloboštini koja je otvorena do 30. svibnja 2014.

Također je održana i modna revija U prvom krugu je predstavljena Slavonija odnosno odjeća izrađena tehnikom necanja, drugi krug predstavlja jedan od najstarijih gradova u Europi – Vinkovce s temom "Orion – priča o gradu". Posljednji krug je bio posvećen blagdanu Cvjetnice.


Veselom raspoloženju su doprinijeli članovi dalmatinske klape "Koporan" iz Poličnika. Za kraj likovne kolonije svim sudionicima se zahvalila Ana Sršen, hrvatska paraolimpijka, koja je ujedno i predsjednica Udruge osoba s amputacijom udova.



Anja Mihaljević