Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci osvaja broncu na međunarodnom turniru!

Hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci i dalje nastavlja nizati izvrsne rezultate. Na trećem međunarodnom turniru u Budimpešti Hrvatska se izborila za treće mjesto odigravši tri vrlo teške utakmice.


"Sve pohvale koje dobivamo od trenera triju reprezentacija pokazuju da se ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci jako puno uzdigla u igri i svi pokazatelji pokazuju na to da smo na pravom putu" rekla je Andrea Giba te nastavlja "prva utakmica protiv domaćina pokazala je da se naša momčad može ravnopravno boriti sa sve tri reprezentacije koje su učestvovale na ovom turniru. Uz malo sreće koja nem je nedostajala mogli smo ostvariti super rezultat".

Djevojke nemaju konstantne treninge jer su iz raznih dijelova Hrvatske tako da treniraju u muškim klubovima. Prije turnira im je najveća priprema bila Hrvatska liga i jesenski i proljetni dio ravnopravno s muškim klubovima. Završnica lige se igra u Zagrebu, 10. svibnja u sportskom centru Vinko Bek.

Atmosfera je uvijek sjajna, vesele i nasmijane djevojke spremne na šalu i kad gube. Trener slovenske reprezentacije Simon Božič za njih kaže: "Vidi se veliki napredak u igri, a najviše to što su prava ekipa".


Prva utakmica se igrala protiv domaćina, no djevojke su nažalost izgubile 2:3. Pobjedu nad našim djevojkama odnosi Slovenija u drugoj utakmici rezultatom 0:3 i Finska istim rezultatom.
U utakmici za treće mjesto Hrvatska pobjeđuje domaćine 3:2 te u trećem setu pokazuju koliko su jake rezultatom 25:6.



Anja Mihaljević