Hvalevrijedna akcija Udruge slijepih u Osijeku


Peteročlana ekipa iz Udruge slijepih Osječko-baranjske županije u Osijeku, svjedoči da kad se „male“ ruke slože, sve se može. U Osijeku je veliki interes za njihove ozdravljujuće masaže po cijeni od samo 40 kuna, a klijenata ne nedostaje.

Gotovo trostruko niža cijena masaže u Osijeku je privukla brojne glumce, suce, nogometaše, ali i obične ljude koji trebaju relaksaciju. Taj simboličan iznos služi kako bi pokrili troškove režija i nabavu eteričnih ulja za masažu.

U Osijeku slijepe osobe primaju novčanu potporu do maksimalnih 500 kuna, a s tim se novcem kod kuće treba ugrijati, jesti i obući. Zato ne čudi što su Danijel Varvodić, Iva i Anto Berković, Marijan Mlikota i Mirela Korman odlučili zaraditi nešto sa strane.

 - Za masažu sam se opredijelio iz humanih razloga, jer želim pomagati drugima. Slijepi mogu medicinsku masažu obavljati i kvalitetnije od osoba koje normalno vide, jer nam je pojačano osjetilo dodira koje je za masažu najvažnije, rekao je Mlikota.

U Zagrebu su cijene nešto više. Primjerice, u Masažnom centru slijepih i slabovidnih u Savskoj, možete dobiti masažu cijelog tijela za 120 kuna ili leđa za 70 kuna. Ako Vas zanima edukacija ili nešto više o mogućnostima zapošljavanja slijepih osoba, posjetite Hrvatski savez slijepih. 

Medicinski maseri Udruge slijepih OBŽ

Ana Tvrdeić