Postanite Google stipendist


Biti student danas je teško. Biti student s invaliditetom još je i teže. Visoko obrazovanje iznimno je važno ako želimo poboljšati šanse mladih za zapošljavanje. Problemi i izdaci s kojima se studenti susreću tokom svojih studentnih dana još su veći kada je u pitanju osoba s invaliditetom. Zato je internetski div Google odlučio pokrenuti upravo stipendiranje tih studenata. 


"Pristup znanju naša je strast. Kada je u pitanju visoko obrazovanje za studente koji imaju potencijala, ne želimo da im nešto stoji na putu."

Google Europa stipendija za studente s invaliditetom osnovana je upravo kako bi studentima pomogla u savladavanju prepreka koje im stoje na putu. U želji da pomognu mladim inovatorima i nadarenim studentima udružili su se i s EmployAbility, neprofitnom organizacijom koja studentima s invaliditetom pomaže nositi se sa svakodnevnim poteškoćama na koje nailaze na putu do svoje željene karijere. 

Stipendiju će moći primiti studenti s područja informatičke znanosti, a oni kojima to pođe za rukom, primit će ukupno 7.000 eura za akademsku godinu 2014. - 2015.  Vaše znanje, dosadašnje školovanje ali i ljubav prema informatici bit će presudni kod odabira stipendista. Svi redovni studenti s invaliditetom, s odličnim prosjekom u području informacijskih znanosti koji studiraju na području Europe mogu se prijaviti na natječaj. 

Ako smo vas zainteresirali i želite se prijaviti na natječaj za osvajanje ove stipendije sve što trebate napraviti je popuniti online prijavnicu. Za nju morate pripremiti vaš životopis,  potvrdu diploma koje ste dosada stekli, pismo preporuke od vašeg profesora, ali i odgovore na esejska pitanja kojima ćete dokazati da ste upravo vi ti koje trebaju odabrati. Vaše podatke možete slati sve do 17. veljače 2014. godine kada istječe rok za prijavu. Nadamo se da ćete upravo vi biti među deset najboljih. 

Detaljnije upute kao i prijavnicu možete naći ovdje.

Dora Čolaković