POKAŽITE SVOJU HUMANOST


Današnji dan nije još samo jedan dan u tjednu. Dan 14.studeni obilježen je kao Svjetski dan dijabetesa, šećerne bolesti od koje danas u Hrvatskoj boluje preko 300.000 osoba, od čega oko 1000 djece. Upravo zato pokrenuta je humanitarna akcija „Kap za slatke“ u sklopu koje će se danas održati humanitarna vaterpolo utakmica.

Cilj ove akcije je kupnja inzulinskih pumpi za djecu oboljelu od šećerne bolesti. Akcija traje od 15.studenog do 2.prosinca 2013. Inzulinska pumpa omogućuje poboljšanje regulacije bolesti i prevenciju svih mogućih komplikacija. Ova akcija namijenjena je isključivo djeci.

Humanitarna vaterpolo utakmica odigrat će se u 18.00 sati u zimskom plivalištu „Mladost“ u Zagrebu. Na utakmici će sudjelovati eminentna imena hrvatskog sporta i estrade kao što su: Dubravko Šimenc, Tino Vegar, Ratko Štritof, Perica Bukić i Miki Damjanić,Luka Nižetić, Darko Janeš, Mario Valentić i mnogi drugi. Kupnjom ulaznica započnite svoj vikend, a ujedno učinite jedno veliko humano djelo!

Svjetski dan šećerne bolesti počeo se obilježavati 1991.od strane Svjetske Zdravstvene Organizacije i Međunarodne Dijabetes Federacije. Datum 14.studeni odabran je prema rođenju Fredericka Batinga koji je zaslužan za otkriće inzulina.

Šećerna bolest je kronična bolest koja može bitno umanjiti kvalitetu života ili ga čak ugroziti,kako navode liječnici. Ispravnim liječenjem i zbrinjavanjem, te redovitim praćenjem moguće je postići poboljšanje uspješnog liječenja i usporavanje nastanka komplikacija.

Dijabetes postaje globalna epidemija, sa svim teškim zdravstvenim posljedicama. Život s dijabetesom može biti veliki napor za roditelje i oboljelu djecu. Zato vratimo mališanima osmijehe na lica i priključimo se akciji „Kap za slatke“.

Više o akciji doznajte ovdje.

Tea Hukić