Otvoren Festival jednakih mogućnosti



Nastupom Bojana Jambrošića i grupe „Otkazani let“ počeo je tradicionalni, 12. po redu Festival jednakih mogućnosti, koji će na Trgu Bana Josipa Jelačića uz bogat glazbeni, scenski i likovni program pokazati da osobe s invaliditetom mogu sve.



Festival jednakih mogućnosti trajat će tri dana, od 10-22 h, a posjetitelji  će se upoznati s gotovo 900 različitih izvođača, od čega 600 osoba s invaliditetom.  Radu festivala pomažu brojni volonteri – studenti  sa Sveučilišta u Zagrebu,  posebno educirani za ovaj festival.

Volonteri će tako steći dragocjeno iskustvo  suradnje s osobama s invaliditetom i upoznati se s načinom komunikacije  s osobama s invaliditetom.

Glazbene poslastice koje ćete moći poslušati u ova tri dana su: Kopito, Bojan Jambrošić, Sane i Boris Čiro Gašparac i Adastra.  Od scenskih nastupa izdvajamo:   ples "Gangnam style" Centra za autizam, igrokaz „Gledam, vidim i što vidim?“ Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" te  igrokaz „Inkluzija“ Centra za rehabilitaciju "Ozalj".  Iz bogatog likovnog programa izdvajamo:  kolaž program  Dnevnog centra  za radnu terapiju i  rehabilitaciju Pula, a sportskog  zanimljivu ideju  koju će u organizaciji Kineziološkog fakulteta izvesti studenti, a to je Flash mob. Ostatak programa i točan raspored možete pogledati ovdje.



Ako ste zainteresirani za promicanje ideje jednakih mogućnosti i stvaranje zagrebačkog društva jednakih šansi, pridružite nam se na festivalu. Ekipa iz „Mogu sve“ vas tamo čeka.

Ana Tvrdeić