"Srećom imam tebe": Brojni poznati podržali akciju školovanja pasa vodiča


Izvedbom svog hita "Srećom imam tebe" Jacques Houdek otvorio je danas istoimenu humanitarnu akciju Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Humanitarnom programu danas su se priključili i brojni drugi poznati, među kojima i Bojana Gregorić, Renata Sopek, Mario Valentić i Mirna Maras sa sinčićem Nikom, Ana Vilenica te Sonja Šarunić. Oni su iz prve ruke, s povezima preko očiju, isprobali koliko su važni psi vodiči slijepim osobama.

"Akciju smo započeli s ciljem da ljudima približimo važnost pasa vodiča za kretanje slijepih osoba i ulogu rehabilitacijskih pasa za kvalitetu života osoba u invalidskim kolicima, ali i sa željom da solidarnošću i zajedničkim djelovanjem stvorimo uvjete za razvoj novih programa pasa pomagača gluhim osobama, osobama oboljelim od epilepsije, dijabetesa i drugih rijetkih bolesti", rekla je predsjednica udruge Mira Katalenić.

Sredstva prikupljena humanitarnom akcijom namijenjena su za edukaciju trenera pasa pomagača, pokretanje školovanja novih pasa pomagača i uspostavljanju sustava podrške korisnicima. U sklopu humanitarnog tjedna Udruga je pripremila i zanimljiv edukativni program za djecu i odrasle. "Pomoć naših sugrađana iznimno je vrijedna za razvoj novih programa udruge, posebno vrijednih za ostvarenje neovisnosti, temeljnih ljudskih prava i izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom", poručuje predsjednica udruge.

Izvor: slika i članak: index.hr